Minden, amit a GYES-ről tudnod kell

Az egyik legfontosabb különbség a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) és a többi támogatás között, hogy itt nincs szükséged korábbi biztosítási időre. Így akkor is igényelheted a GYES-t, ha azelőtt nem voltál biztosítva. A csomag a gyermekgondozást segíti, a támogatási forma a gyermekeid életkorához és számához igazodik.

Feltételek

GYES-t hároméves korig, de tartós betegség vagy súlyos fogyatékosság esetén tízéves korig veheted igénybe. Az utóbbi két helyzetben az 5/2003. (II.19.) ESZCSM rendeletben meghatározott igazolással kell bizonyítanod a jogosultságot. Az ellátást bármelyik szülő kérvényezheti, de akár gyám vagy nagyszülő is jogosult a GYES-re.

Ha ikreid vannak, a jogosultság egészen a tankötelessé válásukig él. Ha a gyermekeid nem egyszerre kezdenék az iskolát, a későbbi időpontig fog tartani az érvényesség. A támogatás kezdete általában a gyermekgondozási díj (GYED) leteltének idejével egyenlő, ami a gyermeked kétéves, ikrek esetén a hároméves korát jelenti. Ha a GYED-del nem éltetek, akkor a GYES akár a születéstől kezdve is igényelhető.

Az igénylés

Rajtad kívül a nagyszülő is igényelheti a GYES-t, amennyiben a gyermek elmúlt egyéves, a gondozás pedig a te háztartásodban történik. Ebben az esetben viszont nyilatkoznod kell, hogy lemondasz a támogatásról, és hozzájárulsz a nagyszülő igényléséhez. Itt az is fontos, hogy közben ne legyen másik gyermek kapcsán aktív támogatás.

Ha más személy lenne érintett a gyermeknevelésben, ő is megkaphatja a GYES-t méltányosságból, ha a szülők a nevelésben három hónapot meghaladóan akadályoztatva vannak. Előfordulhat, hogy egy komolyabb betegség vagy fogyatékosság miatt nem lehetséges az óvodai, napközis tartózkodás. Ebben az esetben meghosszabbítható a GYES az iskolakezdésig, de legfeljebb nyolcéves korig.

Az ellátás összege az öregségi nyugdíj legkisebb összegével azonos, ami 2020-ban 28.500 forint havonta. Ikergyermekek esetén növekszik az összeg az ikergyermekek számának szorzatával, így két iker esetén például ugyanez az összeg 57.000 lesz.

Miután a GYES-ből nyugdíjjárulékot kell fizetni, ezért az igénylési idő egyben a nyugdíjra jogosító szolgálati idő is, és beszámít a „nők 40” kedvezményes nyugdíjába nemcsak az anyáknak, hanem a GYES-en lévő nagymamáknak is.  Az igénylő személy egészségügyi szolgáltatásra, térítésmentes orvosi ellátásra, támogatott gyógyszerellátásra is jogosult.

Munkajogi helyzet

Ha GYES-en vagy, a gyermek harmadik évének betöltéséig fizetés nélküli szabadságra is jogosult leszel, ennek időzítése pedig a te döntésed. Ezt a munkaadódnak el kell fogadnia. Tartós betegség, súlyos fogyatékosság vagy ikrek esetében ez lehetőség meghosszabbodik a GYES folyósításának idejére, legfeljebb  tízéves korig.

Fontos, hogy a fizetés nélküli szabadságról legalább 15 nappal korábban kell nyilatkoznod írásos formában, és az időtartamot is fel kell tüntetned. Előfordulhat, hogy menet közben mégis úgy döntesz, hogy hamarabb visszatérnél a munkába. Ezt is írásos formában, harminc nappal előbb kell jelezned, amit a munkaadód köteles elfogadni.

A GYES-ről való visszatérésedkor a munkaadód köteles újra foglalkoztatni, fizetésedet pedig az időközbeni béremelések alapján korrigálni. A fizetés nélküli szabadság alatt felmondási védelem alatt állsz.

Így dolgozhatsz GYES mellett

A gyermeked féléves korától korlátlanul dolgozhatsz, a GYES semmilyen módon sem korlátozza a munkavállalást. Ez történhet akár teljes munkaidőben, de akár részmunkaidőben is, ez a te döntésed. Persze arra is van lehetőséged, hogy más helyen dolgozz a GYES alatt, miközben fizetés nélküli szabadságon vagy az eredeti helyeden. Ilyenkor határozott idejű szerződést kell kötnötök.

Ha szükséged van rá, a gyermeked négyéves koráig, de legalább három gyermek esetén hatéves korig kérheted a részmunkaidős szerződésmódosítást is. Ilyen esetben a teljes munkanap felére csökken a munkaidőd. Ha munkahelyet váltanál, az új munkaadódnál már eleve így jön létre a munkaviszony.

Ha a nagyszülő igényli a GYES-t, ő csak a gyermek hároméves korától dolgozhat, legfeljebb heti harminc órában. De korlátozás nélkül is dolgozhat, ha a munkát kizárólag az otthonában végzi. A távmunka itt jó megoldás lehet, a home office azonban nem.

Cikkünk Molnárné Dr. Balogh Márta jogász, munkajogi és társadalombiztosítási szakember hozzájárulásával készült. A cikk a megjelenésekor hatályban lévő jogszabályi rendelkezések alapján készült, az időközben esetleg bekövetkezett jogszabályváltozásokat nem tartalmazza. Kérjük, erre feltétlenül legyél figyelemmel.

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is:

LinkedIn
Facebook
E-mail