2 jótanács részidős munkádhoz

Olyan helyen leszel részidős, ahol a kollégák többsége teljes időben dolgozik? Van két dolog, amire érdemes figyelned, hogy a többiek elfogadjanak, megszeressenek és ne érezd magad köztük „kakukktojásként”! 

Légy elérhető!

Ha munkahelyeden a legtöbben teljes időben dolgoznak, akkor számukra az a természetes, hogy munkaidőben bárkit, bármikor el lehet érni egy-egy gyors kérdés vagy kérés erejéig. Például: “Légyszi küldd át azt az anyagot nekem is! Hol van a szekrény kulcsa? Mikor tudnánk átbeszélni …?” 

Ezek az apró kérdések sürgősek lehetnek – előfordulhat, hogy a kollégád nem tud haladni a feladataival, amíg nem segítesz neki.

Ezért fontos, hogy elérhető legyél – például telefonon. Ha épp nem tudod felvenni, akkor később hívd vissza azt, aki keresett! Nézz rá időnként az emailekre, vagy a céges chat-re és amint tudsz, válaszolj nekik! 

Nem azt mondom, hogy dolgozz a munkaidődön túl és ne is engedd, hogy a sok zargatással tönkretegyék a magánéleted! De egy-egy gyors válasz bele kell férjen, hogy ne pikkeljenek rád a többiek. “Bezzeg ők, akik egész nap benn vannak és güriznek! Te meg alig vagy benn, nem lehet elérni és már megint rád kell várniuk…” 🙂  – ezt ne tekintsd rosszindulatnak! A teljes időben dolgozó kollégák megszoktak egy rendszert, egy munkamódszert, amiben a részidős kollégák még újdonságnak számítanak. Össze kell csiszolódni – és ehhez mindig 2 fél kell. Ha azt akarod, hogy ők is rugalmasan álljanak a Te időbeosztásodhoz, egy picit Neked is rugalmasabbnak kell lenned velük, hogy részidősként is teljes értékű csapattagként tekintsenek rád. 

Légy kiszámítható!

Ha nem fix időbeosztás szerint jársz be dolgozni, nagyon fontos hogy a kollégáid is tudják mikor számíthatnak rád. Lehet, hogy a főnököd laza és nem érdekli mikor jössz, amíg munkát elvégzed. Vagy lehet, hogy vele megbeszéled, de ne bízz abban, hogy ő ezt majd közli a többiekkel, akik veled dolgoznak és szükségük lenne rád. 

A legtöbb munkakörben muszáj másokkal egyeztetni, megbeszéléseket tartani, határidőre elkészülni a feladatainkkal. Ezért mindenképp tudasd a közvetlenül veled dolgozó csapattagokkal is, hogy mikor lehet rád számítani. A legjobb, ha hetekkel előre meg tudod adni, hogy mikor leszel benn, vagy mikor dolgozol távolról. 

Sokféle megoldás lehet erre, például:

  • Falinaptár, amin a csapattagok bejelölhetik, hogy ki mikor lesz benn;
  • Online naptár (Outlook, Google Calendar, …), ahol 1-1 foglalt sávval tudjuk jelezni, ha nem leszünk elérhetők. 
  • Heti tervezésen, vagy rendszeres csapatmegbeszéléseken gyorsan átlehet futni az időbeosztást.

És persze nem csak az fontos, hogy mikor vagy benn. A kiszámíthatóság terén még fontossabb, hogy többiek tudják hogy állsz a feladataiddal, mikor leszel kész a rád bízott munkával. Az nagyon bosszantó, ha valakinek úgy kell várni a Te munkádra, hogy fogalma sincs róla, hogy éppen hol tartasz, mikor leszel kész és ő mikor tud ez alapján tovább haladni. Az ilyen helyzetek gyorsan aláássák az emberi kapcsolatokat.

Elérhetőség és kiszámíthatóság – ez tehát két olyan dolog, ami könnyen konfliktusforrás lehet a teljes- és a részidős kollégák között. És persze még számos dolog van, amire érdemes figyelned egy új munkahelyen, hogy jól be tudj illeszkedni. 

De erre a 2 dologra különösen figyelj!  – Ja, és ne csak magad miatt, hanem mindannyiunkért, akik rugalmas beosztással dolgozunk. Minnél több munkahelyen látják a munkáltatók, hogy ez a modell jól működik, annál több helyen fog természetessé válni – segíts Te is!

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is:

LinkedIn
Facebook
E-mail